Μενού Κλείσιμο

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ – ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ

Ποιοι είμαστεΗ ΑΓΡΟΓΑΛ δημιουργήθηκε το 2017 από ανθρώπους με μακρά, πατροπαράδοτη  εμπειρία στην κτηνοτροφία και τις ιδιαιτερότητές της. Η παρουσία και δράση της στον χώρο είναι συνεχής, ουσιαστική και αυξανόμενη.

Η Οργάνωση Παραγωγών Αιγοπρόβειου Γάλακτος, Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού ΜΕΤΕΩΡΩΝ ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2017 και αναγνωρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018.

Με στήριγμα τη γνώση των παραγωγών και των δυνατοτήτων που τους προσφέρει η περιοχή, παράγονται εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, που δικαίως έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Ταυτόχρονα ο Συνεταιρισμός προασπίζει τα συμφέροντα των μελών του, εστιάζοντας στη στήριξή τους και στην αύξηση των ωφελειών.

Έδρα του Συνεταιρισμού και της οργάνωσης των παραγωγών είναι η Καλαμπάκα, στη σκιά των Μετεώρων, κέντρο παγκόσμιας τουριστικής και εμπορικής κίνησης.

Μέχρι στιγμής 71 μικροί και μεσαίοι παραγωγοί είναι μέλη του από τους οποίους οι 51 είναι ζωικής παραγωγής και οι 20 φυτικής, ενώ αυξάνεται και η προοπτική επέκτασής του.

Χρόνο με τον χρόνο, ο Συνεταιρισμός εξελίσσεται, αξιοποιεί την τεχνογνωσία,  διαμορφώνει σύγχρονες μονάδες προβατοτροφίας και αιγοτροφίας.
Θέτει συνεχώς νέους στόχους ανάπτυξης σε έναν κλάδο, νευραλγικό για την οικονομία της χώρας μας.

Η νοικοκυρεμένη του διαχείριση και η συνετή διοίκηση, τον καθιστούν ως έναν από τους ελάχιστους υγιείς συνεταιρισμούς.

Με ασφαλή και ποιοτικά ανώτερα προϊόντα, ο καταναλωτής αυξάνει την εμπιστοσύνη του στον Συνεταιρισμό και ταυτόχρονα τα μέλη του εξασφαλίζονται οικονομικά.

Η κτηνοτροφία, παρά το ανταγωνιστικό περιβάλλον, καθίσταται πρόσθετο πεδίο επαγγελματικής ανέλιξης και προοπτικής για τη νεολαία μας, με άμεσο όφελος την αναζωογόνηση του τόπου μας.

Παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα η συνέχιση των προσπαθειών για αναβάθμιση και ορθολογική λειτουργία του κλάδου της κτηνοτροφίας. Οι συνεχιζόμενες προτάσεις και παρεμβάσεις του Συνεταιρισμού ωφελούν την ελληνική προβατοτροφία και την οικονομία της περιοχής μας.

 

ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ

Ποιοι είμαστεΗ δύναμη της συλλογικότητας είναι το θεμέλιο, στο οποίο στηρίχθηκε και δημιουργήθηκε ο Συνεταιρισμός (Οργάνωση Παραγωγών Αιγοπρόβειου Γάλακτος, Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού ΜΕΤΕΩΡΩΝ).

Βασικοί του στόχοι:
– η μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των τοπικών παραγωγών
– η αποκόμιση των μέγιστων δυνατών ωφελειών για τα μέλη του
Εργαλεία για την επίτευξη των στόχων αυτών, η άρτια οργάνωση, η ολοκληρωμένη ενημέρωση, η εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών, αλλά η διεκδίκηση μεγαλύτερων ωφελειών.

Η ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλίας στην οποία δραστηριοποιείται ο Συνεταιρισμός, διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διευκολύνουν την επίτευξη των στόχων του: οι συνθήκες εκτροφής των ζώων, η ποιότητα της χλωρίδας, οι μεγάλες εκτάσεις ελεύθερης βοσκής, η παράδοση, η εμπειρία που διαθέτουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Ταυτοχρόνως, η δυναμική που παρουσιάζουν τα τυροκομικά προϊόντα και το κρέας με τοπική αναφορά, αλλά και η στροφή των καταναλωτών στα ποιοτικά προϊόντα, οδήγησαν με ασφάλεια στη βιώσιμη λειτουργία ενός υγιούς οργανισμού με συνεχώς αυξανόμενες προοπτικές.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με βάση το καταστατικό του Συνεταιρισμού ανώτατο όργανο είναι η Γενική Συνέλευση των παραγωγών-μελών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από πέντε μέλη:

Δ.Σ Συνεταιρισμού:

  • ΚΟΤΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  • ΛΥΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  • ΤΣΙΓΚΟΥΡΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  • ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  • ΤΑΜΠΟΥΚΑΣ ΖΗΣΗΣ

Δ.Σ. Οργάνωση Παραγωγών Αιγοπρόβειου Γάλακτος, Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού ΜΕΤΕΩΡΩΝ:

  1. ΤΑΜΠΟΥΚΑΣ ΖΗΣΗΣ
  2. ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  3. ΚΟΤΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ