Μενού Κλείσιμο

ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Το δυναμικό μαςΟι κτηνοτροφικές μονάδες του των μελών του Συνεταιρισμού και της ομάδας Παραγωγών Αιγοπρόβειου Γάλακτος αποτελούνται από ζώα κοπαδιού, καθαρόαιμα, υγιή και με υψηλές αποδόσεις στη γαλακτοπαραγωγή.

Εκτρέφονται ράτσες Χιώτικες  και Καραγκούνικα, αμφότερα υψηλής γενετικής αξίας.

Η υγεία και ευζωία των προβάτων είναι βασική προτεραιότητα για κάθε μέλος του Συνεταιρισμού, σε προσεγμένες και επιμελημένες εγκαταστάσεις.

Οι συνεργασίες με κορυφαίους επιστήμονες οδηγούν στη συνεχή γενετική βελτίωση και, επομένως, στην υψηλή γαλακτοπαραγωγή και στο εξαιρετικής ποιότητας γάλα.

 

Η διατροφή τους

Το δυναμικό μας

Η διατροφή είναι αυτή που καθορίζει την ποιότητα αλλά και την ποσότητα του γάλακτος που παράγει κάθε ζώο. Έτσι η απόδοσή του εξαρτάται από την κατάλληλη τροφή που λαμβάνει με την ελεύθερη βοσκή και τη σωστή χορήγηση σιτηρεσίου. Ακολουθώντας ειδικό σιτηρέσιο, υποστηρίζουμε την υψηλή γαλακτοπαραγωγή των ζώων και βελτιώνουμε τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Οι συμβουλές των επιστημόνων που συνεργάζονται με τον Συνεταιρισμό, καθοδηγούν τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι φροντίζουν για την κατάλληλη ισορροπία των τροφών, ώστε να εξασφαλίζεται υγεία και ευζωία στα ζώα.

 

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ και Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ

Το δυναμικό μας

Οι κτηνοτροφικές μας μονάδες ανέρχονται σε 51 με τάση να αυξάνονται κάθε χρόνο. Βρίσκονται στην Επαρχίες Καλαμπάκας, Τρικάλων και Καρδίτσας, περιοχές που διαθέτουν μεγάλες εκτάσεις βοσκότοπων.

– 8.540 αιγοπρόβατα, βόσκουν στα λιβάδια της περιοχής στις παρυφές των Μετεώρων και της Πίνδου

– 741.744 τόνοι εξαιρετικής ποιότητας γάλακτος παράγονται ετησίως από τους οποίους  οι 156.755 είναι πρόβειο συμβατικό, 263.092 τόνοι βιολογικό και οι 121.009 γίδινο συμβατικό και 200.888 γίδινο βιολογικό.

 

Το δυναμικό μας